Myhrbraaten.com

Jimi Hendrix

Historiebøkene er fulle av store gitarister som alle har satt sitt unike preg på musikken, men det er en gitarist som har satt dypere spor etter seg enn noen andre; Jimi Hendrix. Mannen som forlot oss så altfor tidlig har alene inspirert flere musikere enn noen andre gjennom historien. Selv i dag, nesten 50 år etter hans bortgang, ser unge gitarister til han for inspirasjon.

Hendrix er ansett som en nøkkelfigur innen utviklingen av musikk på 1960-tallet og for mange forblir han den ultimate gitarhelten. Hendrix utfordret alt man visste om musikk og han spilte med en hastighet man aldri før hadde sett innenfor rocken, eller noen annen sjanger for del del. Han var også den aller første som brukte feedback som et musikalsk element i sine sceneopptredner. Hendrix skapte musikk vi aldri før hadde hørt og han beviste hvor mye som bor i en enkelt gitar.

James Marshall, som var hans egentlige navn, ble født i USA i 1942. Han vokste opp under vanskelige kår i Seattle og han fant seg aldri til rette på skolen. Han plukket opp sin første gitar i en alder av 15 år og uten noen som helst form for opplæring skulle han 10 år senere snu verden av rock på hodet. Selv om hans karriere bare varte i fire år, er han allment ansett som en av de mest innflytelsesrike elektriske gitaristene i rockens historie og han en av de mest berømte musikerne fra det 20. århundre. The Rock and Roll Hall of Fame beskriver ham som “uten tvil den største instrumentalisten gjennom rockens historie”.

Suksess i Storbritannia

Etter å ha tjenestegjort i militæret i to år, flyttet Hendrix til Clarksville, Tennessee, hvor han begynte å spille konserter på den lokale klubben Chitlin Circuit. Her spilte han blant annet med kjente band som Isley Brothers’ backingband og Little Richard, som han fortsatte å jobbe sammen med gjennom flere år. I 1966 flyttet han til England etter å ha blitt oppdaget av Linda Keith. I løpet av bare noen få måneder i England oppnådde Hendrix enorm suksess, og med albumet Jimi Hendrix Experience, så han låter som “Hey Joe”, “Purple Haze” og “The Wind Cries Mary” gå rett inn på topp ti-listen. Hjemme i USA slo han for alvor gjennom året etter da han opptrådte på Monterey Pop Festival.

1968 var året da Hendrix slapp sitt tredje og siste studioalbum. Albumet Electric Ladyland gikk rett inn på nummer en i USA. Albumet ble hans største kommersielle utgivelse og året etter opptrådte han på den legendariske Woodstockfestivalen som verdens best betalte artist. Isle of Wight Festival i 1970 ble Hendrix siste konsert. Han ble funnet død på hotellrommet sitt på The Samarkand Hotel i London, 17 September, bare 27 år gammel.

Hyllet av NetEnt

Jimi Hendrix vil for alltid stå som en skinnende stjerne på rockehimmelen og hans musikk vil aldri bli glemt. Gjennom årene har han blitt hedret på alle tenkelige måter og i 2017 ble han også hyllet med sin helt egen spilleautomat. Automaten, som ble gitt ut av den svenske utvikleren NetEnt, er en del av serien NetEnt Rock, som hyller tre av rockens virkelig store band og musikere. Automaten er i dag tilgjengelig på de beste nettcasinoene og for alle som aldri fikk muligheten til å oppleve geniet Jimi Hendrix live, er dette et meget godt plaster på såret. En fenomenal, banebrytende spilleautomat og en verdig hyllest til tidens største gitarist.

Automaten lar deg som spiller selv velge mellom fem klassiske sanger som spilles i bakgrunnen mens du jakter på store gevinster. Automaten kommer med en rekke spesialfunksjoner, som Red Guitar Re-spin, Purple Haze Feature, Pick and Click Feature, Coin Win og en rekke muligheter for gratisspinn. Alt dette, i tillegg til wilds og scattersymboler i fleng, gjorde denne automaten til en stor hit blant spillere over hele verden. Har du ikke testet den ut enda, bør du gjøre det snarest!

Privacy Policy